miercuri, 15 iunie 2016

Cantec de leagan

Dupa aproape 100 de ani de la destramarea imperiului si  la nu mai putin de 44 ani de la ultima participare la un turneu final, Ungaria a debutat ieri in primul meci al grupei F.
Oficiindu-se astfel un nou record din istoria Campionatelor Europene, maghiarul Gabor Kiraly devenind cel mai în vârstă jucător (40 de ani şi 74 de zile) devansand astfel recordul deţinut de Lothar Matthaus (39 de ani şi 91 de zile).

Inghit in sec (vorba vine!) si realizez momentul plin de dramatism: am trecut de ani buni de vama celor 40 ani, fara sa-l fi cunoscut vreodata pe Lothar Matthaus si deci fara a stabili vre-un record european.
Si cum romanul s-a invatat sa bea doar la necaz, il las pe ungur sa-si savureze recordul, iar eu mai desfac o doza: fsssSst!
De partea adversa, pe teren ma refer pentru ca dna la ora meciului cumpara nu stiu ce bilete la teatru, am remarcat rateurile lui Alaba: doar 16 din cele 28 de pase si-au gasit destinatarii.
 

A fost explicatia pentru care Austria a pierdut la capitolul eficienta, a luptat in 10 dupa eliminarea lui Dragovic, iar Ungaria a speculat prin Szalai si Stieber.

Austria - Ungaria 0 - 2, provocand una dintre suprizele competitiei.
 
Deocamdata.
Meciul vedeta al serii, a adunat in tribunele din St. Etienne seleção portuguesa si surprinzatoarea Islanda care a lasat Olanda in fata televizorului.
Gandul acesta m-a mai consolat dupa excesul de furie fata de recordul lui Kiraly si precum un olandez am zburat avantat catre mini-cooler-ul instalat sub pat.
Printre inghitituri aflu ca aproape 15% din populatia Islandei este prezenta la meci.
Astia nu muncesc sau au terminat definitiv treaba??
Registrul partidei este unul sec: Nani inscrie pentru Portugalia, iar pentru ca somnul sa nu ne fie unul linistit Bjarnason transforma noaptea lusitanilor (si a mea!) intr-un cosmar.
Portugalia - Islanda 1-1
Partida a stabilit, la concurenta cu disputa austro-ungara, cateva recorduri:
- in toate meciurile in care a evoluat, Pepe nu a fost sanctionat niciodata cu doua cartonase rosii. RESPECT!

- Islanda numara 331918 locuitori, Cristiano pe contul sau de twitter 43.074.576;
- Islanda NU a pierdut niciodata la vreun turneu final, e adevarat fara sa ridice vreodata trofeul deasupra capului.
Si cand dupa un astfel de meci jucatorul meciului este declarat Nani, ma gandesc ca ar fi un vis prea frumos ca toate cele intamplate sa nu fie decat un cosmar sau o creatie a mintii aventurate dincolo de geamandura asezata in oceanul de bere.
De o mana criminala.

Iar maine si la infinit, Rapiduletul Nostru sa nu mai niciodata abuzat, iar somnul sau lin sa-i fie calatorie catre lumi fantastice. Sau cel putin drepte.
“A scancit...
O fi visat!
<<Dormi cu mama, imparat!
Nani, inchide ochisorii,
Sa imi surazi cand vin zorii...>> "
 
FzR!!