luni, 20 iunie 2016

ZEROmania


De mai bine de 3 ani ani in coltul acesta de internet deplang dezastrul si genocidul din fotbalul romanesc:

Schimbarea cuplului mircea sandu - mititica dragomir, calaii ce au distrus centrele de pregatire si mai mult au incurajat hotia pseudo-patronilor, cu unul pur politic razvan burleanu - gino iorgulescu sprijinit de votul primarilor deveniti intre timp singurii investitori ai acestui dezastru;

Distrugerea unor brand-uri ce inseamna avutia sufleteasca a poporului: "U"Craiova, "Poli" Timisoara, Sportul Studentesc, Progresul etc etc si poate (Doamne-fereste!) RAPID
Fara unda de subiectivism sa nu ne intrebam apoi de ce auzim in spatele blocurilor, putinii dintre copii ce mai bat mingea, ca sunt suporterii lui Barcelona, Chelsea sau Real Madrid. 
Iar in locul unui meci al nationalei prefera cateva clipuri pe Youtube. 
Ma intreb cum de aceasta nepasare fata de valorile nationale nu este incarcerata. 
In cartile de istorie post-decembriste aceasta infractiune se numeste SUBMINAREA IUBIRII NATIONALE.

Lipsa de coerenta si implicare a tehnocratilor din fotbal fata de meseria de fotbalist. Ajunsa o Cenusareasa platita la 3 luni, amagita cu drepturile TV sau mai grav finantata de casele de pariuri, dupa cate si mai cate meciuri trucate.

Nedespagubirea materiala si morala a cluburilor prejudiciate in urma devalizarii cluburilor din "dosarul transferurilor" sau mai mult a insolventelor fortate - opera de arta a unor capitalisti ce in trecut realizau in 3 ani planurile cincinale.

Incurajarea unor ciudatenii greu de explicat noilor generatii de suporteri: valize, brichete, CSU invitata sa participe in Liga 1, baraje inventate, omenii pentru salvarea de la retrogradare in doua randuri a Viitorului, arbitrii penali, selectionari pe interese meschine, amenzi si suspendari preferentiale, stadioane tot mai goale.....

Diletantismul prin care a fost indepartat medicul Pompiliu Popescu, componentii  Generatiei de Aur, unii dintre ei cumparati de aceste interese meschine, refuzati antrenori precum Mircea Luceascu, Loti Boloni, Cosmin Olaroiu sau chiar Constantic Galca. Toti acestia pana la ultimul avand acelasi numitor comun: fotbalul.

Refuzul de a recunoaste prabusirea fotbalului romanesc, atata timp cat tricolorii evolueaza pentru Al-Sailiya, Ludogorets Razgrad, Hapoel Be'er Sheva, Osmanlıspor, Cordoba sau biata Liga 1.

Atata timp cat selectioner al nationalei a fost numit tata Puiu care nu mai antrenase in ultimii 10 ani sau din pretul umflat al Arenei Nationale am fi salvat alte cateva stadioane aflate in paragina.

Atat timp cat aflam aproape in fiecare zi de haosul si toleranta de neiertat prin care se dau vizele medicale, medicamentatia inexistenta de la cluburi sau mai grav lipsa de securitate de pe stadioane.

Acestea sunt doar cateva dintre motivele ce au dus la condamnarea suporterului roman: 
Romania - Albania 0-1

Victoria unei tari mai mica decat Oltenia, dupa nu mai putin de 68 de ani.

Aruncand astfel fotbalul romanesc la nivelul anului cand FRF s-a afiliat la FIFA: 1923.

FzR!!