luni, 27 iunie 2016

Fram, ursul polar

Povestea lui Fram scrisa de Camil Petrescu in 1931, inseamna aventura de la polul nord a unui urs polar care este capturat pentru a fi folosit la circ. 
Intamplarile sale mai fericite sau mai triste triste, incalzesc sufletul cald al suporterului cu suflet de vesnic de copil.
La ani distanta, din tinutul inghetat, selectionata Islandei scrie cea mai frumoasa povestioara.
Ce l-ar face pe Camil Petrescu sa crape de ciuda. 
VISlanda, adica tarisoara cu mai multi vulcani decat fotbalisti sau coltul de lume unde cel mai accesat site este o platforma unde te poti asigura daca persoana iubita nu este cumva o ruda mai indepartata, produce BREXIT-ul inclusiv si de la acest turneu final.
Devenit intre timp analist al fotbalului si al acestui popor nordic (cu atentie si mai putina bere ii pot cunoaste cu usurinta pe cei 15% din populatie aflati in Franta!), imi spun cu intelepciune ca rezultatul este unul mai mult decat previzibil atata timp cat in echipa ai un Skulason sau un Sigurdsson.
Sigur, la fel de neintamplatoare este si eliminarea trupei lui Hodorogsson, atata timp cat din 3 suturi pe poarta Hart a incasat 4 goluri.
Daca povestea nordicilor pare un vis trait cu ochii deschisi, la fel ca alte minuni ale acestui an, circul in doua acte al celor din regat, nu mai mira pe nimeni.
Cum fotbalul inseamna o sarbatoare, nedistorsionata de huliganism sau ingamfare, aplaudam la scena deschisa ultima plecare libera a englezilor din Europa.
Pentru viitoarele, oriunde s-ar disputa acestea, ei vor avea insa nevoie de viza.

FzR!!