luni, 27 iunie 2016

Contele de Monte Cristo

Finala din optimi, s-a irosit in aceasta seara: 

Italia - Spania, se întâlnesc la EURO 2016 după ce, în urmă cu 4 ani, au jucat finala campionatului european. 

Atunci, pe stadionul din Kiev, italienii au fost umiliţi cu 4-0 în finală, iar astazi 27 iunie este pentru ei ziua răzbunării. 

Aventura lui Edmond Dantes, eroul romanului lui Alexandre Dumas, a prevazut inca din 1844 scenariul din aceasta seara: Edomond reuseste intr-un mod spectaculos sa evadeze din inchisoarea Castelul D'If, ajunge pe insula Montecristo, isi atribuie titlul de Conte de Monte Cristo si hotaraste sa se razbune pe cei ce i-au rapit 20 de ani din viata.
Astfel, baietii lui Antonio (Conte, normal!) fac ce stiu ma bine...inscriu prin Chiellini si provoaca toreadorii la contra-atacuri lipsite de nuanta:
Fermecat de jocul speculativ al jucatorilor "din cizma" ma surprind cu doua doze strecurate pe furis in buzunarele short-ului. 
Iar pentru a nu fi in culpa imi dau si un cap in gura.
Fault clar. 
Primejdia trece...ba chiar scap si cu o consolare..."ca vai ce bine-ti statea cu toti dintii in gura...".

Travaliul Furiei Roja inseamna pana la final "mult zgomot pentru nimic".
In epilogul romanului de 5 stele,  Graziano Pelle, adica  nu altcineva decat intruchiparea ingeniozitatii si a consecventei "contelui" ordona dupa 4 ani exit-ul de la acest turneu a toreadorilor:
 Italia- Spania 2-0
La doar 7 ani distanta de Sarbatoarea celor 100 de ani, Rapiduletul Nostru, acest Conte de Monte Cristo al fotbalului romanesc rataceste inca printre strategiile managementului pagubos imaginat de acest Chellini de peste Prut.
Dar pentru ca rabdarea s-a nascut in Grant, nu ne ramane decat sa ne asteptam clipa cand vom deveni mai frumosi decat suntem.
FzR!!