luni, 13 iunie 2016

Si daca ploaia....

Turcia - Croatia a readus la terasele din Hexagon placerea sarbatorii fotbalistice.
Culmea, confruntarea celor doua natiuni extrem de darze a oferit o mostra a dansului si cantecului.
Semn ca incidentele din zilele trecute sunt doar provocari ale unui joc periculos.
Geniul lui Modric a spulberat sperantele ienicerilor pentru un debut promitator.
Preocupat mai mult cu berile (deloc suparator, nu?) decat cu vizionarea primelor doua meciuri ale zilei, incursiunile mele de abonat Digi spre frigider au fost frecvent "fluierate de central".
Semn ca de la ultimul campionat am mai pierdut la capitolul "viteza pe flancuri".
Vestea crunta primita la sfarsitul partidei de catre capitanul Srna, ne-a adus aminte de faptul ca fotbalul inseamna mai mult decat un sport.
 
Altfel spus, trairea, lupta si pasiunea, toate duse dincolo de granitele vietii.
 
Meciul Polonia- Irlanda N. a fost lipsit de incidente. Nu pentru ca lesii ar fi baietii timizi ai Europei, ci poate doar pentru faptul ca au reusit sa citeasca si mai ales sa inteleaga mesajele ce au ajuns sa intampine, in locul traditionalelor meniuri, amatorii de terase:
 
Victoria baietilor candva condusi de Sobieski nu a surprins pe nimeni. Ce a surprins asistenta a fost "cum mama-naibii" s-au calificat irlandezii de pe primul loc.
Dar asta e o alta problema de care ne facem vinovati. Notabil este ca Ovidiu Hategan "centralul" partidei nu s-a remarcat. Deci se poate!!
Aspect incurajator pentru eventualele noi delegari.

"Meciul de 10" de la 10 l-a gasit pe subsemnatul intre etajele gandirii.
Ploaia ratacita prin Bucuresti a coborat insa considerabil gradele din termometre. Motiv pentru care am fost fortat sa parchez camionul de bere si sa apelez la resursele de extrema urgenta: palinka.
Nu stiu daca palinka sau obraznicia ukrainienilor a fost cauza metamorfozarii lui Neuer, ce stiu este ca Petrica a salvat in cateva randuri Mannschaft-ul.
El si sacrificiul miraculos a lui Boateng.
Germania - Ukraina 2-0
Nu stiu "daca ploaia" va spala vreodata lacrimile de pe obrazul lui Darijo Srna, rusinea ultrasilor auto-intitulati ilegal drept suporteri, fie ca sunt ei rusi, englezi, de la sud sau PCH (astia din urma au inventat moda de a se bate intre ei indiferent de adversarul pe plan sportiv!), ce stiu este ca maine ne vom privim in ochi doar daca astazi reusim sa fim mandri de noi.

FzR!!