joi, 16 iunie 2016

Cumintenia Pamantului

Ca o ironie, primul meci al zilei a programat intalnirea celor care bat doar pe strada contra formatiei conduse de spiritul lui Hamsik.
Urmare a acestui rezultat, rusii aflati de aceasta data pe terenul de joc vor parasi curand competitia fara a mai fi nevoie de o pedeapsa cu executare din partea UEFA.
Urmati de huliganii ce au murdarit frumusetea acestei sarbatori.
Rusia - Slovacia: 1-2

Meciul de pe "Parc des Princes" a fost asigurat in imprejurimile lui de lunetisti. Semn ca teama s-a cazat in capitala franceza. Si din pacate a Europei.
In peluza mea improvizata, am reusit din nou sa insel vigilenta singurului lunetist de serviciu. Nu spun cine!
Iar dozele, victimile inerente ale acestui sezon estival, au cazut una dupa alta la datorie.
In teren "omul meciului" a fost Chipciu.
In minutele de tatonare nu s-a desprins de umbra tribunei, a scos penalty-ul din care a marcat Motanul (ajuns deja golgeter "la zi" al competitiei), a sutat periculos si apoi la condus spre golul egalizator pe Mehmedi.
Ramas uimit de serviciile complete, am asteptat in zadar ca septarul nationalei sa-mi umple paharul gol.
De fapt, intocmai ca intreaga suflare ce simte romaneste, realizam faptul ca asteptam de zeci de ani ca acest gol sufletesc sa fie umplut de purtatorii ilegali (cu mici exceptii!) a tricourilor nationalei.
Statistica inregistreaza superioritatea neta a celor din "tara cantoanelor" si doar rugile, a celor ce cu naivitate inca spera in renasterea unei natii macar pe plan fotbalistic, ascultate de divinitati ne fac salvati de cea mai impovaratoare partida.
 
Romania - Elvetia 1-1
 
In ultimul meci al serii, NU golurile lui Payet si Griezmann (n.r. Franta- Albania 2-0), aveau sa ne convinga de noua Campioana Europei.
In unanimitate asistenta de pe stadionul Velodrome si din toate retelele de socializare, au gasit in suporterele albaneze raspunsul la multe dintre intrebari.
Semn ca la ultimul meci al tricolorilor vom avea toate circumstantele atenuante pentru neatentia, atat din aparare, atac, a celor din sau de sub canapele.
 
In aceasta vara fierbinte ramane sa ne decidem cine dintre Rusia, nationala Romaniei sau suflarea rapidista este de fapt "Cumintenia Pamantului".
 
Brancusi spunea despre capodopera sa:
 
"Cuminţenia pământului...
A fost încercarea mea de a da de fundul oceanului, cu degetul arătător (încercarea de a atinge vechimea, arhaicul). Căci mi-a fost prea mare spaima când i-am ridicat vălul... Femeia nu trebuie niciodată dezvăluită... Isis trebuie să rămână acoperită sub cel puţin unul din cele şapte văluri ale frumuseţii sale, cel al misterului - care îi oferă şi preţuirea şi nemurirea. 
Cuminţenia pământului a fost, pentru mine, ceea ce este cu mult mai adânc femeia – dincolo de psihologia dumneavoastră!"
 
Raspunsul nu trebuie cautat pana-n fundul oceanului.
Adesea trecem nepasatori pe langa capodoperele, ajungand sa cersim ce nu mai departe de ieri ne-a apartinut.
 
Sa speram insa ca dorul nu va inlocui Iubirea si Bucuria.
Iar mana intinsa  sa fie doar pentru a imbratisa.
Si nu pentru a implora o firimitura.
 
FzR!!