duminică, 19 iunie 2016

Viata bate filmul.....

Pe ”Stade de Bordeaux" Marc Wilmots a început în forță partida. 
Adicalea fara blonda din ABBA (n.r. Marouane Felaini, plecat probabil sa se detoneze undeva intr-o piata din Caracal ).
Pronuntarea echipelor imi pare o proba de dictie mult prea dificila:

De partea adversa, subsemnatul si-a lansat imediat tripleta blonda in asaltul cu prima canicula a verii: Klaus Weiss - Staropramen - Stephans Brau. 
In ciuda unei pauze de numai cateva ora, irlandezii din tribune, probabil cei mai mari bautori din lume, isi sustin invidiosi (pe mine!) dorul de bere (cu alcool).
In teren Belgia se dezlantuie, satula se pare de asteptarile unei natii pentru o generatie anuntata drept "de exceptie".
Prin dubla lui Lukaku, dar mai ales nebunia (28 de pase consecutive) de la reusita lui Witsel (bruneta din ABBA devenita prim-solista), Belgia isi egaleaza propriul record datand inca din 1970 ( victoria cu 3-0 de la CM din Mexic impotriva celor din El Salvador).
Meciul  de pe Stade Velodrome din Marsilia, cu o asistenta de nu mai putin de 67 de mii de spectatori, a inceput mult mai devreme pe strazile orasului unde se spune s-a nascut pasiunea.
Aproximativ 20000 de suporteri unguri au manifestat in forta pe strazi, pentru o calificare istorica in optimile de finala ale competitiei.
Cu berea in mana, teatral precum Hamlet, nu mi-am explicat insa la final daca dezlantuirea din tribuna a vecinilor nostrii de la vest sau darnicia nordicilor prin autogolul lui Saevarsson a facut acest vis posibil. 
Stiu doar ca in grupa in care Portugalia ar fi trebui sa defileze, lucrurile arata foarte complicat.
Islanda - Ungaria 1 -1 sau egalul echipelor a caror componenta greu de rostit nu inseamna decat un hazard lingvistic, interzis bautorilor de bere in zilele toride:
Meciul vedeta al serii, pastrand nota shakespeariana, a insemnat mult zgomot pentru nimic. 
Cristiano Ronaldo strange cea de-a 128 selectie depasindu-l pe Figo. 
Recordul imi pare pura infractiune de a pune apa in sticla cu palinka. 
Asigurandu-ti astfel linistea sau laudele "de a 2-a zi", prin faptul ca "ai lasat-o mai usor".
In teren duelul ineficacitatilor enerveaza la culme.
Alaba, primul negru nascut blond colectioneaza doar zerouri pentru iubitorii de statistici si este schimbat in minutul 64 de catre Schopf
CR7 rateaza un penalty si inscrie din ofsaid.
Portugalia- Austria 0-0
Daca CR7 nu a reusit mai nimic seara trecuta, istoria de specialitate consemneaza faptul ca prima proiecţie a celei de a 7-a arta:cinematografia, apartine fraţilor Lumiere si a fost realizată la 28 decembrie 1895 la Grand Cafe în Paris.
Primul film ( “Cantaretul de Jazz”) sonor apare abia  în anul 1927.

1923 inseamna anul nasterii noastre. 
Cu siguranta ca daca ar fi fost posibila imortalizarea pe pelicula a aceastei Minuni, am fi constatat ca ea a fost posibila datorita unor oameni simpli, ce s-au incapatanat sa creada "ca fotbalul nostru ar putea fi mai bun decat este" (Ioan Chirila).

FzR!!