joi, 8 decembrie 2016

Ingerul copiilor

Stirea acestei dimineti se refera la initiativa inedita a unui preot din Covasna care propune canonizarea lui Alexandru Pesamosca, cel mai mare chirurg al Romaniei.
 
A salvat vieti, a fost un om bun si a trait cu o mare dorinta de a ajuta.
Peste 50.000 de copii au de ce sa-i multumeasca doctorului Pesamosca.
"Daca eu l-am salvat, e raspunderea mea sa ajunga om" - obisnuia sa spuna "Tata Pesi".
 
Profesorul Pesamosca avea micile lui tabieturi, pe care tot staful medical i le respecta:
De-a lungul timpului, prin rotaţie, toată colegii sai indiferent de rang sau experienţă, i-au făcut o cafea.
Dar el nu se mulţumea doar să-i oferi cana cu cafea. Cafeaua nu e bună dacă nu e şi vorbită.
Chirurgul mai avea un obicei al lui, care-l făcea unic şi totodată îndrăgit de medici şi pacienţi deopotrivă, rememorează trecutul doctoriţa Nina Bratu:
„Totdeauna era vesel, exceptând momentele  în care era o operaţie grea. Atunci crea în jurul lui o atmosferă de ne ţinea pe toţi în tensiune şi cu atenţia la maximum, ca să fim pregătiţi pentru ce s-ar putea întâmpla mai rău în timpul intervenţiei. Când intervenţia chirurgicală se termina cu bine, domn' profesor începea să cânte. Ăsta era semnul că operaţia s-a terminat. Cânta arii de operă. Îi plăcea muzica clasică. Preferata lui era Rigoletto, dar şi Aida. Ştia istorie, geografie, muzică. Nu ştiu când a avut timp să citească atât. Era o mare plăcere să stai de vorbă cu dumnealui.
I-am şi spus în glumă acum două săptămâni:
«Dacă aş putea să iau cipul dumneavoastră şi să-l salvez, să rămână undeva»".
 
Ingerii copiilor din teren sau stadionul Giulesti se numesc din aceasta toamna dna Vali Caciureac, Mihai Iosif, Vasile Caciureac, suporterii adevarati si nu in ultimul rand parintii cu micilor rapidisti.
Cu mangaieri albe si rabdatoare, transfuzia de sange visiniu anunta viata pentru multe generatii. Catre Infinit.
 
Ingerii carora le datoram absolut totul, nu le va mai ramane apoi decat placerea de a savura printre povesti o cafea aromata.
Devenind in mod intentionat uituci.
Al unor clipe trecute extrem de dificile.
 
Si precum Ingerul Pesmosca, la sfarsitul acestei operatii de salvare a Rapidului, sa cantam cu totii ariile inimilor noastre.
 
FzR!!