duminică, 17 iunie 2018

Nu este banc...

Culmea!!
Intr-un fotbal al miliardelor de euro, cu legende, staruri, golgheteri si detinatori de recorduri, noi ajungem sa vorbim despre semi-amatori
Dar daca v-ati intrebat vreodata de ce acest sport este cel mai iubit de pe planeta, atunci tocmai acesti semi-amatori ar trebui sa fie raspunsul vostru.
Un dentist, un muncitor din fabrica si un director de film intra intr-un bar… 
Si asa ajungem la cea mai frumoasa poveste a Mondialului de pana acum, pe care vrem sa v-o spunem la o bere rece.
Ceea ce putea incepe ca un banc se transforma intr-o poveste de Mondial. 
Un film cu supereroi in care marea lor putere este banalitatea. 
Poate chiar mediocritatea. 
Nu vor reusi niciodata sa-i copieze fantezia lui Ronaldinho, eficienta lui Cristiano Ronaldo sau finetea lui Leo Messi, dar vor reusi sa inspire milioane de oameni prin simplitatea lor obtinuta prin munca.
Ceea ce s-a intamplat sambata la Mondial, unde Islanda a facut 1-1 cu Argentina lui Messi, poate deveni marea surpriza a acestui Mondial. 
Cu atat mai mult cu cat un dentist, un muncitor din fabrica si un director de film au reusit sa-l opreasca pe marele Messi.
Ca intr-un film cu Avengers, e timpul sa ne cunoastem super-eroii
Hannes Halldorsson este portarul Islandei si e omul care a reusit sa-l opreasca pe Messi la penalty. 
Ceea ce putini stiu este ca Hannes a trecut la profesionisti acum 5 ani, dar a ramas si cu meseria veche, de director de film. 
Daca pana acum era expert in filme de groaza cu zombie, acum a regizat chiar spotul de Mondial pentru Islanda.
Revenind la meciul de sambata, ati putea spune ca un penalty nu se apara, se rateaza. 
Probabil ca asa si ei, dar Hannes ne lamureste mai mult:
Mi-am facut temele, pentru ca stiam ca poate fi o situatie reala de meci. 
M-am gandit poate prea departe, dar iata ca s-a intamplat. M-am uitat la multe penaltyuri executate de Messi si la modul in care s-a comportat la ultimele sale lovituri de la 11 metri. 
Am incercat sa le intru in subconstient, ca sa se gandeasca la mine in meciul asta. 
Am avut un sentiment bun in privinta acestui meci. Am jucat in fata uneia dintre cele mai bune echipe ale lumii, cu cel mai bun fotbalist de pe planeta. 
Este extrem de important ca am reusit sa scoatem un punct, ceea ce ne poate ajuta sa ne indeplinim obiectivul, acela de a iesi din grupa”, a declarat Hannes Halldorsson, portarul Islandei.
Muncitor in fabrica, acolo unde pune sarea in pachete pentru comert, fundasul islandez Birkir Mar Saevarsson a fost pe teren si a facut o treaba extraordinara in fata unui adversar care avea toate diamantele posibile. Messi, Di Maria, Kun Aguero, Higuain…
Nu in ultimul rand, sa nu-l uitam pe selectionerul Heimir Hallgrimsson
Antrenor part-time, dentist full-time, acesta a reusit sa-si ajute echipa sa tina cu dintii de un rezultat urias. 1-1 cu Argentina. 
Un egal care pentru Islanda cantareste cat un titlu Mondial.
Iar la final, sa nu-i uitam pe suporterii islandezi si celebrul strigat viking de razboi. 
Ne-au impresionat la Euro 2016 cu el, acum continua sa cucereasca o lume intreaga la Mondialul din Rusia:
sursa:eusunt12.ro
Dupa ziua de ieri ma astept ca "justitiarul" Talpan sa conteste utilizarea lui Hannes Halldorsson, Birkir Mar Saevarsson si a selectionerul Heimir Hallgrimsson. Poate chiar a intregii organizari a fotbalului islandez.
Care dovedeste de ani buni ce inseamna performanta, pasiunea, spiritul si mai ales atasamentul fata de valorile nationale.
Este evident o ocazie ca din bugetul Ministerului Apararii Nationale sa curatam si sa indreptam neregulile din fotbalul mondial.
Pentru ca in unele colturi ale lumii acest fenomen aduce prea multa bucurie.
In timp ce la noi, doar tristete, ura si dezbinare.
FzR!!