duminică, 22 martie 2020

Izolat în Atlantida

Faptul că destinul Rapidului este unul de basm nu mai surprinde pe niciunul dintre noi.
Adesea poveștile țesute în jurul lui sunt fantasmagorice, ipotetice, de dimensiuni epocale, stârnesc hohote de râs și ironii.
Suspectez până și faptul că multe dintre aceste povești sunt propriile noastre născociri tocmai din nevoia cu care greierele iși cânta iluzia că fotbalul sau viața este mai bună decât este...
Astfel ne este dat să aflăm sau să ne întrebăm de zile bune unde a dispărut miliardarul portughez Paolo Jorge Magalhaes  Cerqueira și soția să Anca Izoleta Petrescu.

„Nu m-am văzut în viaţa mea cu acest om, nu am vorbit cu el. Ne-a fost prezentat că un om de afaceri care doreşte să vină partener în proiect. Nu se pune problema să vând Rapidul. Pentru colaborări suntem deschişi. Am cerut actul pe care l-aţi publicat pentru a vedea că nu este o glumă şi este solvabil, dar de atunci nu a mai fost nicio discuţie. Nu ştiu dacă din cauza acestei crize de coronavirus sau nu mai este interesat”, a mărturisit Victor Angelescu.

„Traversăm o perioadă complicată şi orice altfel de discuţii nu sunt realiste. Clubul trebuie să fie solid şi să-şi urmeze planul de consolidare şi dezvoltare, chiar şi în condiţiile date. Toată atenţia este pentru a depăşi momentul actual”, a declarat preşedintele Rapidului, Ovidiu Burcă.

Undeva în adâncuri, din regatul scufundat al Atlantidei, se deschid cuferele pline de nemaiîntâlnite și inestimabile giuvaeruri.
Cel mai probabil însă guvernul Atlantidei va da cât mai curând un HG prin care se vor interzice transporturile, plățile în natură și deplasările în grupuri mai mari de o persoană.
Jocul acesta de-a albă-neagra a stârnit zâmbete încă de la începutul poveștii sale. 
Și un dram de speranță și visare.
Pentru că mulți dintre noi cei în alb și vișiniu suntem blestemați cu naivitate.
Fără de sfârșit.

FzR!!