miercuri, 16 decembrie 2015

REMEMBER 26 FEBRUARIE 1989 / Cupa Romaniei: ROVA Rosiori – Rapid Bucuresti 0-2

In urma cu 26 de ani, pe 26 februarie 1989, ROVA Rosiori, pe atunci in Divizia C, intalnea in 16-imile Cupei Romaniei pe Rapid Bucuresti, formatie care activa in Divizia A.Rosiorenii ajunsesera in aceasta faza a competitiei dupa ce trecusera pe rand de SC Plosca, scor 3-0, Chimia Turnu Magurele, scor 7-2,  FCM Caracal, scor 1-0, Dacia Pitesti, scor 3-0, si de Avicola Crevedia, pe care au depasit-o cu scorul de 4-0.  In 16-imi, Rova a dat peste Rapid Bucuresti, echipa care activa in Divizia A, iar meciul a atras peste 5000 de spectatori in tribune, aceasta audienta fiind cea mai mare din ultimii 30 de ani inregistrata la Rosiori.
Despre acest meci, incheiat cu victoria giulestenilor cu scorul de 2-0, va lasam sa cititi cronica realizata la acea vreme de ziarul Sportul Romanesc:

Inainte de a relata principalele momente ale acestei partide, trebuie sa spunem ca Rapid s-a prezentat la Rosiori cu o noua conducere tehnica: St. Coidum – antrenor principal si Ion Pop – antrenor secund.
Meciul ca atare – asteptat cu un interes enorm in orasul teleoromanean – nu a oferit prea multe faze spectaculoase. Divizionara A, avand ca aliat si vantul in prima repriza, a atacat mai mult, indeosebi pe flancul stang, numai ca Craiu nu s-a aratat a fi intr-o forma deosebita, el ratand multe starturi la inceputul intalnirii.
In schimb, in prim-plan a urcat cealalta extrema a Rapidului, Estinca, masiv, tenace si insiprat in joc. El se va alfa la originea fazelor din care au fost inscrise golurile. In minutul 30, ex-clujeanu a sutat violent, portarul Lepadatu s-a dus pe directia loviturii, insa piciorul lui DINU a deviat balonul si… autogol! Dupa trei minute putea fi insa 1-1, dar Diculescu a sutat total imprecis din mijlocul careului. Golul asteptat in continuare (de tribunele umplute pana la refuz) la poarta lui Toader va fi inscris insa tot „dincolo”, giulestenii reusind sa se desprinda in minutul 36: Goanta a fost faultat la marginea careului si ESTINCA a executat precis pe diagonala, balonul ocolind „zidul” si lovind stalpul din dreapta portii lui Lepadatu, de unde a deviat in plasa.
Cu fiecare minut scurs din repriza secunda, tempoul jocului a scazut. Rapid si-a conservat avantajul de pe tabela de marcaj pasand mult la mijlocul terenului, in timp ce ROVA nu a avut forta necesara sa revina, desi cursele lui Alexandru Gheorghe (pe dreapta) si suturile lui Paciurea (acesta trimitand in minutul 72 mingea in transversala) au dat unele emotii portarului Toader.


Caseta tehnica:
ROVA ROSIORI – RAPID BUCURESTI 0-2
Dinu (30 autogol), Estinca (36)


ROVA: Lepadatu – Dicu, Dinu, Floricel, Calesu – Diculescu (Paciurea, min. 60), Iagaru, Sandu – Nistor (Ionescu, min. 60), Dima, Al. Gheorghe. Antrenor: Vali Tarniceanu

RAPID: Toader – Iorgulescu II, Carstea, Rada, Bacos – Draghici, L. Ilie (Mustetea, min. 84), Estinca, Goanta – Damaschin II, Craiu. Antrenor: St. Coidum.

Arbitru: Ioan Igna (Timisoara)

sursa: www.teresport.ro