marți, 29 decembrie 2015

Citeste poveste fotbalistului roman care a castigat Europa League

Se spune ca fotbalul e un sport pentru barbati! Prostii! E jocul copiilor care au invatat cum sa se poarte in public.
Cristi Sapunaru, unul dintre cei mai nebuni fotbalisti romani, are o poveste de viata demna de orice telenovela care se respecta. De fapt, cam asa ar trebui sa inceapa toate filmele siropoase cu happy-end: "A fost odata un jucator de fotbal, pe numele lui Cristian Sapunaru...".

Romanul din Liga nu a avut deloc o viata usoara. S-a chinuit mult sa ajunga in top, desi pentru multi faptul ca a supraveituit tragediilor de care a avut parte reprezinta este o surpriza.
Nascut pe 5 aprilie 1984, fundasul a fost abandonat la nastere de catre Maria Pana. Copilul a ajuns pe mana unchilor sai. Nu a fost dorit nici de acestia si ei l-au dat la randul Viorica Nina, cea care a devenit mama lui si care i-a inteles pasiunea pentru fotbal si l-a iertat la fiecare "chiul" de la ore, cand in Giulesti se strangea galeria pentru meci.

Cristi si-a pierdut din nou mama in 2004. Avea 20 de ani. A aflat vestea imediat dupa un meci pierdut cu 1-5 in fata Stelei.

Juca la FC National si juca atacant. Oli a fost cel care l-a reprofilat. "E un jucator care imi place mult. La juniori evolua ca atacant, dar eu l-am pus pe postul de fundas central. Am fost criticat cand l-am reprofilat, mi-au spus unii ca m-apuc eu sa reinventez fotbalul, dar s-a dovedit ca am avut dreptate", povesteste Olaroiu.
 
Poate si de asta, Sapunaru este unul dintre cei mai familisti fotbalisti. S-a casatorit la 21 de ani cu iubita din copilarie, Ana Maria, cu care este nedespartit si acum.
Au impreuna o fetita, Alesia, de 5 ani. Unul dintre cele mai atipice cupluri din fotbal. Ana e departe de a fi genul de femeie nascuta pentru a fi sotie de fotbalist. Are afacerile ei, pe care le conduce impreuna cu parintii. Se ocupa cu terenurile si are probabil mai mult bani decat are Sapunaru. Fotbalistul Sapunaru.
Visele au inceput sa prinda contur in 2006, cand jucatorul a venit de la FC National la Rapid. Si-a scos fularele si steagurile din dulap si se declara cel mai fericit om de pe pamant. In Giulesti, Sapunaru a evoluat in 51 de meciuri si marcat 4 goluri. In 2008, Copos il vinde pe 6 milioane de euro la Porto.
In vara, Sapunaru si-a mai revendicat de cateva ori fericirea pe care o merita. A castigat campionatul in Portugalia, Cupa, Supercupa si Europa League: "Pentru Romania, pentru Rapid, pentru Mihai Nesu! Pentru voi toti am castigat trofeul asta!"

"Cristi, te iubesc mult de tot! Sa ma duci la fotbal"

Copilul teribil al Giulestiului, asa cum l-au alintat fanii Rapidului, a fost mereu aproape de familia lui Sandu Neagu. Ii adora pe cei doi copii ai fostului mare jucator, decedat anul trecut. I-a ajutat mereu cu bani, jucarii si cu un apartament cu doua camere.
La o zi dupa ce Ingrid si Roberto au ramas fara tatal lor, Rapidul a castigat cu 5-1 in Giulesti in fata 5telei. Pustiul lui Sandu Neagu e nelipsit la meciurile din Giulesti, unde si-a trait toata copilaria, pentru ca familia Neagu a trait ani de zile in saracie, sub tribunele stadionului.
Dupa fluierul de final din derby, Roberto a ajuns in bratele lui Sapunaru.

Trecusera cateva ore de la moartea tatalui sau si fundasul l-a plimbat pe tot stadionul in brate si l-a dus in vestiar, unde pustiul de 6 ani, imbracat in sacou negru, a fost aplaudat de toti jucatorii.
"Am batut Steaua pentru tine si pentru tatal tau", i-a spus Sapunaru.

"Cristi, te iubesc mult de tot! Abia astept sa ma duci la fotbal, asa cum i-ai promis lui tati", l-a avertizat micutul erou in sacou negru.

FzR!!